NK Paratriathlon dit jaar tijdens TRI HLMRMEER

 In Nieuws

De organisatie achter TRI HLMRMEER, namelijk TRI HARD Series, organiseert dit jaar op 2 juni niet alleen haar ‘reguliere wedstrijd’, maar daarnaast ook het NK Paratriathlon. ,,Ik heb enorm veel respect voor triatleten met een lichamelijke beperking. Het is ook om die reden dat ik altijd de deur open heb staan voor deze atleten die bij ons mee willen doen”, aldus organisator Lars Vreugdenhil. Het NK Paratriathlon gaat over de sprintafstand: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen of handbiken en 5 kilometer hardlopen of wheelen.

Dat het NK Paratriathlon is toegewezen aan TRI HLMRMEER, zorgt alvast voor veel enthousiasme bij Bas de Bruin, bondscoach Paratriathlon. ,,Hier ligt een parcours dat niet onderdoet voor veel internationale wedstrijden op topniveau. De wedstrijd wordt een mooi evenement voor zowel de beginnende als de meer ervaren atleet.”

Binnen het NK Paratriathlon zal er worden gestreden binnen alle erkende ITU Paratriathlon klassen: de rolstoelklasse PTWC, Visueel beperkt PTVI en de lopende klassen PTS2 tot en met PTS5. Atleten kunnen bij hun inschrijving aangeven binnen welke klasse ze vallen. ,,Om in aanmerking te komen voor de Nederlandse titel moet de atleet een NTB-wedstrijdlicentie én de Nederlandse nationaliteit hebben”, legt De Bruin uit. ,,De Nederlandse (wereld)toppers zullen zoveel mogelijk aanwezig zijn bij dit NK. Op 2 juni zijn er dan ook geen internationale Paratriathlon races. De datum hebben we heel bewust gekozen.”

Tevredenheid bij de NTB en bondscoach dus, maar zeker ook bij organisator Vreugdenhil. ,,Als organisator is het zien finishen van ‘jouw’ deelnemers één van de mooiste momenten van een racedag. Achter vrijwel iedere deelnemer die over de finish komt, zit een verhaal. Soms simpel, maar vaak ook prachtig, uniek en af en toe zelfs zeer ontroerend. Ik heb dan ook een enorm respect voor atleten met een lichamelijke beperking en als ik hen over de finish zie komen, roept dat een bepaalde emotie in mij op. Al een paar jaar kijken wij dan ook al naar de mogelijkheden om een Paratriathlon te organiseren, en nu ben ik vooral heel erg trots dat we TRI HLMRMEER zullen afsluiten met het Nederlands Kampioenschap Paratriathlon!”

 

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search