TRI HLMRMEER: prachtig parcours en wedstrijd binnen een wedstrijd

 In Nieuws

Een race binnen een race: met dat idee is de ‘race against the planes’ in het leven geroepen tijdens TRI HLMRMEER. Niet dat de wedstrijd niet al spectaculair genoeg is, maar altijd mooi om er een extra competitief element in aan te brengen. Welke triatleet zet de snelste tijd neer over een speciaal daarvoor aangelegde fietskilometer?

Maar eerst terug naar de start, want natuurlijk begin je bij TRI HLMRMEER ‘gewoon’ in het water. Het zwemonderdeel geeft de schoonheid van de locatie meteen weer. Midden in het Haarlemmermeerse Bos is een zwemparcours uitgezet in een recreatieplas. Te midden van deze prachtige natuur zwem je één of twee ronden – afhankelijk van welke afstand je hebt gekozen bij het inschrijven – voordat je aan het fietsparcours mag beginnen.

Eenmaal op de fiets rijd je het Haarlemmermeerse Bos uit en kom je op mooie, brede en geheel voor verkeer afgesloten autowegen terecht. Nadat je de eerste elf kilometer al voluit hebt kunnen fietsen, is het tijd om nog een tandje bij te schakelen. De volgende twee kilometer rijd je namelijk langs één van de landingsbanen van Schiphol. Op een gedeelte van dit stuk rijd je de ‘Race against the planes’ en is het de bedoeling om een kilometer volle bak te rijden. Na afloop worden alle tussentijden van jou met die van andere atleten vergeleken. De snelste man en snelste vrouw krijgen een extra prijs. Voel je overigens niet verplicht deze kilometer voluit te gaan: het staat je vanzelfsprekend vrij om je krachten te sparen, niet te sprinten en lekker je eigen race te doen.

Ook het afsluitende looponderdeel voert over een prachtig parcours. Over verharde wegen loop je eerst langs de recreatieplas door het Haarlemmermeerse Bos. Vervolgens kom je bij de Groene Weelde, waar je de bekende piramide Spotters Hill moet beklimmen. Zodra je weer bent afgedaald, ren je door het Prins Bernhard Bos, over het Mysteryland festivalterrein en weer terug naar het Haarlemmermeerse Bos waar de finish wacht. You did it!

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search