TRI HLMRMEER geannuleerd: alles wat je moet weten

 In Nieuws

Beste atleet,

Wat een heftige situatie. De volksgezondheid – het grootste goed dat er is – staat op het spel en we begrijpen én respecteren de gisteravond aangekondigde maatregelen. Daaronder ook het verbod op evenementen tot 1 juni. Voordat we verder gaan met het beschrijven van de gevolgen die dit voor jou en ons heeft, willen we even stilstaan bij iedereen die op dit moment getroffen is door het coronavirus. Wij wensen deze mensen, hun familie en vrienden enorm veel sterkte en beterschap.

Daarnaast wensen we iedereen binnen onze branche die door deze maatregelen getroffen wordt veel sterkte: vrijwilligers, sponsoren, collega-organisatoren en natuurlijk jij als atleet. Tenslotte ook een speciale shoutout naar de mensen die werkzaam zijn in de vitale beroepen en dagelijks alles op alles zetten om de crisis te bestrijden. Dat is zó belangrijk, want het zijn moeilijke tijden. Voor jou, voor ons, voor iedereen.

Een jaar lang hebben we met jou uitgekeken naar onze wedstrijden. Je hebt je maanden aan een trainingsschema gehouden, door weer en wind getraind en nu mag je jouw topvorm niet laten zien tijdens onze race. Natuurlijk zetten we alles graag in perspectief en we begrijpen dat er belangrijkere zaken zijn. Sport is nu immers bijzaak. Maar tegelijkertijd is die bijzaak voor jou en voor ons een heel belangrijke.

Het is een ingrijpende beslissing om evenementen tot 1 juni – en daarmee ook de onze – te verbieden, maar het is nu even niet anders. Wij volgen het NTB-beleid en kunnen helaas geen inschrijfgeld restitueren. Zie ook het bericht van de NTB.

Het besluit om onze evenementen geen doorgang te laten vinden, raakt ons recht in het hart. Financieel, maar ook omdat we voorlopig niet kunnen/mogen doen wat we leuk vinden. En precies datzelfde geldt voor jou. We zitten in hetzelfde schuitje. Maar wat betekent dit voor jou? En wat betekent dit voor ons? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Wat kan er nu gezegd worden over compensatie van mijn kosten?

Op dit moment kunnen wij nog geen toezeggingen doen omtrent compensatie.

We stellen alles in het werk om op termijn wél te komen tot een oplossing voor ieder die zich al had ingeschreven voor TRI HLMRMEER. We onderzoeken hiervoor verschillende mogelijkheden. 

Het is echter nog zeer onduidelijk welke (financiële) impact de coronacrisis zal hebben op ons bedrijf. Ook de onzekerheid over het al dan niet doorgaan van onze andere evenementen in 2020 speelt hierin zeker een rol. 

Krijg ik (een deel van) mijn inschrijfgeld terug?

Hoewel wij er alles aan doen om een oplossing te kunnen bieden aan alle atleten, zullen wij geen inschrijfgeld restitueren. Onze financiële draagkracht is hiervoor helaas ontoereikend. 

Wij lopen met deze annulering belangrijke inkomsten mis, die ons normaal gesproken in staat stellen onze vaste lasten te bekostigen. Zo kunnen wij geen partnerschappen aangaan met sponsoren, omdat zij in deze onzekere tijd niet willen investeren. Maar ook de inschrijvingen voor onze andere wedstrijden staan al weken nagenoeg stil.

Wij begrijpen dat iedereen wordt getroffen door deze crisis en doen daarom ons uiterste best tot een bevredigende oplossing te komen.

Met dit besluit volgen wij de richtlijnen van de Nederlandse Triathlonbond.

Wat gebeurt er met het geld dat jullie reeds hebben ontvangen?

Het geld dat wij uit inschrijvingen hebben ontvangen, hebben wij gebruikt voor het bekostigen van ons personeel, de huur van ons kantoor en magazijn, de aanvraag van vergunningen, de aanschaf van artikelen met een lange levertijd en de promotie van onze wedstrijden. 

Natuurlijk zijn er ook kosten die door de annulering van onze wedstrijd wegvallen. Hier staat echter het wegvallen van de nodige sponsor- en inschrijfopbrengsten tegenover. 

Mag ik mijn startbewijs omruilen voor een startbewijs bij een andere TRI HARD wedstrijd?

Helaas is dat op dit moment niet mogelijk.

Omdat het op dit moment nog zeer onzeker is hoelang het verbod op evenementen zal duren, is het nu zeer onverstandig om een startbewijs door te schuiven naar een wedstrijd later in het jaar. Zodoende creëren we voor jou als atleet mogelijk een nóg complexere situatie. We kiezen er daarom voor deze mogelijkheid nu niet te bieden en zoeken naar andere manieren om jou voor je kosten te compenseren.

We zullen deze optie opnieuw onderzoeken zodra er meer duidelijk is over het vervolg van dit triathlonseizoen.

Mag ik mijn startbewijs doorschuiven naar volgend jaar?

Helaas is dat niet mogelijk.

Omdat we nu nog in onzekerheid zitten over het effect dat deze crisis zal hebben op onze financiële gezondheid, kunnen we geen automatisch startbewijs voor 2021 garanderen. We zijn daarentegen wel zeer nadrukkelijk op zoek naar een andere oplossing. Zodra wij hier mogelijkheid toe zien, zullen we hier direct toe overgaan.

We houden je hierover op de hoogte via website en social media.

Wat betekent de annulering voor de TRI HARD Competitie?

Dit is afhankelijk van hoeveel TRI HARD Series wedstrijden er uiteindelijk zullen plaatsvinden. Zolang er meerdere TRI HARD evenementen georganiseerd worden, kunnen we een serie-klassement maken. Hoe dit precies ingevuld wordt is nog onduidelijk.

Gaan jullie nog andere wedstrijden annuleren?

We houden ons aan de richtlijnen die vanuit het RIVM en de overheid worden opgelegd, die gelden tot 1 juni. Organisatorisch kijken we uiteraard verder, maar op dit moment kan niemand nog voorspellen wat er na die tijd gaat gebeuren en welke maatregelen er dan eventueel (nog) gelden. Helaas kunnen we hier dus niks over zeggen. We blijven achter de schermen doorwerken om later in het seizoen wedstrijden te kunnen realiseren, maar we houden met verschillende scenario’s rekening.

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search