Locatie

Dit jaar organiseren we alweer de derde editie van deze triathlon door het prachtige Haarlemmermeerse Bos! Deze unieke locatie heeft alle ingrediënten van een prachtige triathlon: zwemmen in de recreatieplas, fietsen over de brede wegen van de gemeente Haarlemmermeer en lopen door de prachtige natuur van het Bos.

Parcours

Sprint en Olympische afstand

Zwemmen

1 ronde 750 meters

2 rondes 750 meters

Het zwemonderdeel geeft de schoonheid van de locatie meteen weer. Midden in het Haarlemmermeerse Bos is een zwemparcours uitgezet in de recreatieplas. Te midden van deze prachtige natuur zwem je één of twee ronden voordat je aan het fietsparcours mag beginnen.

Sprintafstand: 1 ronde
Olympische afstand: 2 rondes

Fietsen

1 ronde 19,5 KM

2 rondes, totaal 38,3 KM

Eenmaal op de fiets rijd je het Haarlemmermeerse Bos uit. Je komt vervolgens op de brede, geheel afgesloten autowegen van de gemeente Haarlemmermeer. Nadat je de eerste elf kilometer al voluit hebt kunnen fietsen, is het tijd om nog een tandje bij te zetten. De volgende twee kilometer rijd je namelijk langs één van de landingsbanen van Schiphol. Terwijl de vliegtuigen naast je landen, is het voor jou een mooi moment om nog eens extra gas te geven. Zodra je deze parallelweg hebt verlaten, keer je weer terug op de autoweg en fiets je in één streep rechtdoor richting het einde van de ronde.

Sprintafstand: 1 ronde
Olympisch afstand: 2 rondes

Lopen

1 ronde 5 KM

2 rondes 5 KM

Het afsluitende looponderdeel leid je over een werkelijk prachtig parcours. Over verharde wegen loop je eerst langs de recreatieplas door het Haarlemmermeerse Bos. Vervolgens kom je bij de Groene Weelde, waar je de bekende piramide Spotters Hill moet beklimmen. Zodra je weer bent afgedaald, ren je door het Prins Bernhard Bos, over het Mysteryland festivalterrein, weer terug naar het Haarlemmermeerse Bos waar de finish wacht.

Sprintafstand: 1 ronde
Olympische afstand: 2 rondes

Parcoursen voor Jeugd- en Junioren Circuit en de Junior Challenge volgen binnenkort.

Neem contact met ons op

Kun je je vraag niet vinden in de "FAQ", stel dan je vraag via dit formulier aan ons!

Start typing and press Enter to search